VISUEEL WERK

053.jpg
 

Nicole als vormgever

Ik heb nooit in mijn leven een grafische opleiding gevolgd of een cursus gedaan richting vormgeving of fotografie. Toch was het voor mijn werk, bachelor en master af en toe toch nodig om aan de slag te gaan met programma’s als Photoshop, Illustrator en inDesign. Ik vond het altijd belangrijk dat mijn verslagen er strak en overzichtelijk uitzagen en steeds vaker merkte ik dat ik ook tijdens mijn vrije tijd aan de slag ging met deze programma’s. Door de jaren heen heb ik een redelijk aantal opdrachten uitgevoerd waarbij het ging om vormgeving. Van informatie boekjes, tot tijdschriften tot een heuse website voor een museum. Uiteindelijk heb ik van deze hobby mijn werk kunnen maken bij BKC Media in Nijmegen. Hier ben ik intern opgeleid tot Multimedia Designer. Ook na mijn tijd bij BKC Media heb ik nog regelmatig als freelancer grafisch opdrachten mogen uitvoeren. Op deze pagina staat een overzicht van mijn favoriete werken met een korte omschrijving van de opdracht en mijn proces.

 

Honddoenlijk

 
 

Een ondernemer uit Wijchen was op zoek naar een passend logo voor haar nieuw op te richten hondenschool. Hiervoor schakelde ze mijn hulp in. Na een goede brainstormsessie kwamen we tot de conclusie dat het logo gebaseerd moest worden op haar eigen hond. Het huidige logo is daarvan de uitkomst. Een gestileerd beeld van haar hond Ollie. Naast het logo heb ik voor haar een brand guide gemaakt waarop ze haar verdere branding en social media presence kan baseren. Om haar op weg te helpen heb ik ook haar visitekaartjes ontworpen.

 
 

BOSCH PROJECT

Schermafbeelding 2019-06-03 om 22.19.16.png
 

Een nieuwe vormgeving

In opdracht van het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch heb ik samen met een groep masterstudenten een nieuwe marketingstrategie samengesteld voor dit museum. Een groot onderdeel hiervan was het ontwerpen van een magazine over de collectie en het gebouw, een flyer met praktische informatie en een nieuwe website. De huisstijl was namelijk toe aan vernieuwing, waarbij we van de opdrachtgever complete creatieve vrijheid kregen. Als groep vonden we het erg belangrijk dat over alle te ontwikkelen platformen de stijl vergelijkbaar en herkenbaar zou zijn. Waar de rest van de groep zich vooral richtte op de geschreven tekst, richtte ik mij vooral op de vormgeving van de drie media.

De flyer kan in drieën gevouwen worden, waardoor de praktische informatie direct beschikbaar is op de voor- en achterkant en de verdiepende informatie over het collectie aan de binnenkant. Bij het magazine was het vooral belangrijk dat het geheel consistent zou zijn in vormgeving, aangezien dit uiteindelijk vooral een verzameling van essays zou worden. De uitdaging hierin lag voornamelijk in het samenvoegen van de werken van veel verschillende mensen. Iedereen had een ander idee over hoe de pagina’s eruit moesten zien. Uiteindelijk oogt het eindproduct fris, professioneel en overzichtelijk. Voor de website werd uiteindelijk gekozen om te werken met SquareSpace, omdat niemand onderlegd was in het bouwen van websites. Ook voor de website gold dat het overzichtelijk zou worden en aantrekkelijk voor jongeren, door ons te richten op een layout geschikt voor mobiele telefoons. Het ontwerp is erg strak waardoor de complete focus komt te liggen op de afbeeldingen van de schilderijen van Bosch.

 

DE FLYER

HET MAGAZINE

 Konichiwa Japan!

 

Uit de hand gelopen oefening

Voor de eindopdracht van Cultural History of Tourism moest een tijdschriftartikel geschreven worden voor een bekend Nederlands tijdschrift. Hoewel in de opdracht stond om te werken in een layout die geschikt was voor een tijdschrift, koos ik ervoor om de opmaak van het Historisch Nieuwsblad helemaal na te maken in inDesign. Volgens de opdracht moest het artikel rond de 2000 woorden lang worden, wat te lang is voor het gemiddelde artikel uit het genoemde tijdschrift. Hierdoor wilde ik het artikel alsnog uitnodigend maken om te lezen door veel te werken met visueel materiaal, om het verhaal tastbaarder te maken voor het bredere publiek. De gekozen afbeeldingen, prenten en foto’s ondersteunen de geschreven tekst, terwijl ze zo min mogelijk afleiden van de inhoud. Dit was het eerste grote werk dat ik maakte met dit programma.

 
 

INFOSHEETS
GAME MANIA

 
 

Alles op een rij

In het najaar komen verreweg de meeste games uit van het jaar. Het is onmogelijk om alles te weten van elke game. Daarom maakt ieder jaar elke medewerker van enkele games een overzicht van de belangrijkste informatie. Tot twee keer toe koos ik ervoor om een poster te maken op A3 formaat in inDesign en Photoshop. De ontwerpen zijn vergelijkbaar qua indeling, maar toch wordt door elke poster het unieke karakter vastgelegd. Op elke poster staat de belangrijkste informatie over wat deze game uniek maakt en wat de belangrijkste bijverkoop producten zijn.

 

PROMOTIE VERENIGINGEN

 
 
 

Van posters, tot uitnodigingen tot banners voor Facebook evenementen. Tijdens mijn studententijd heb ik regelmatig promotiemateriaal gemaakt voor de studievereniging Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis. Hoewel niet al het materiaal meer beschikbaar is, staat hierboven een kleine selectie van het gemaakte werk. Bij elke opdracht moest er gewerkt worden met het opgegeven thema van de activiteit.